Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji
30 Kasım 2022

Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji

Kliniğimizin Tarihçesi

Hastanemiz 3 yılda inşa edilerek Sosyal Sigortalar Kurumu Beyoğlu Hastanesi adıyla 1971 yılı  şubat ayında açılmış ve 1981 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı SSK  Okmeydanı Eğitim Hastanesi olarak hizmete devam etmiştir. Hastanemiz 2005 yılında Sağlık Bakanlığına devir edilmiştir. İntaniye Kliniği hastanenin bahçesinde tek katlı ayrı bir  binada 1972’ de kurulmuş, aynı yerde 2020 yılına kadar  hizmet verilmiştir. Yeniden inşa edilen hastane binası Temmuz 2020'de pandemi sürecinde hizmete açılmış ve kliniğimiz yeni binaya taşınmıştır.

Kliniğimiz Hakkında Bilgi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimi sonucunda yetişen uzman hem Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği hem de Mikrobiyoloji laboratuvarını yönetecek vasıflara sahip olmaktadır.  Uzmanlık eğitimi Enfeksiyon Kliniği, Mikrobiyoloji Laboratuvarı,   Enfeksiyon Kontrol Komitesi, poliklinik ve konsültasyon eğitimleri ve  6 (altı) ay İç Hastalıkları, 1 (bir) ay  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,  1 (bir) ay Radyoloji , 1 (bir) ay Göğüs Hastalıkları , 2 (iki) ay Yoğun Bakım olmak 11 (on bir) ay rotasyon ve ile 5 yıl sürmektedir.

Kliniğimizde bir Eğitim Sorumlusu Prof. Dr.,  Eğitim Görevlisi bir Doçent doktor, İdari Sorumlu ve altı uzman doktor görev yapmaktadır.

1982-2021 yıllarında 54 uzman yetişmiştir, halen 15 asistan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimi görmektedir. Asistan hekimlerimiz 7/24 acile başvuran hastaları görerek,  poliklinik ve klinik  takiplerle çok çeşitli hastaları izleyerek tecrübelerini artırmaktadır. Eğitimleri süresince ulusal ve uluslararası  düzenlenen sempozyum ve kongrelere katılarak, poster ve yayın hazırlayarak,  rehberleri takip ederek  bilgi dinamiklerini devam ettirmektedirler.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji polikliniklerinde Hepatit A,B, C, Delta başta olmak üzere tüm viral, bakteriyel enfeksiyonlar, edinsel immun yetmezlik sendromu , tüm sistemik enfeksiyonlar, yara enfeksiyonları tüberküloz, seyahat enfeksiyonları, hastane enfeksiyonları takip edilmektedir. Covid-19 pandemisi sırasında da hasta yönetiminde (yatış  ve takiplerinde) çok önemli roller üstlenerek çok yoğun çalışmışlardır.

Hekimlerimiz

Prof.Dr. Funda Şimşek

Doç.Dr. M.Taner Yıldırmak

Uzm.Dr. Erdoğan Ağaç

Uzm.Dr. Arzu Kantürk

Uzm.Dr. Mehtap Oktar

Uzm.Dr. Songül Borahan

Uzm.Dr. Rıdvan Dumlu

Uzm.Dr. Zehra Doğan Tomul

Uzm.Dr .Emine Günal

Kliniğe nasıl ulaşılır?

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Klinik ve poliklinikleri 1. blok -2.kattadır.  (Acil servis yanı). Takip ve genel polikliniklere 182 den randevu alarak ulaşılabilir.