Radyoloji
04 Ekim 2024

Radyoloji

Klinik Hakkında

     Okmeydanı SSK Hastanesi, ilk hizmete açıldığı yıllarda tek Radyoloji Uzmanı ile hizmete başlamıştır.  1987 yılında Eğitim Kliniği statüsünü alan bölümümüzde ilk asistan eğitimi 1989 yılında 5 asistan ile başlamıştır.  35 yıldır  radyoloji asistanlığı eğitimi veren kliniğimizden radyoloji ihtisasını bitiren  60’a yakın uzman hekim bugün Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde hizmet etmektedir. Kliniğimizde; 1 Profesör, 2 Doçent, 2 Başasistan, 15 Uzman ve mesleğinde deneyim kazanmak isteyen 25 Asistan Doktor görev yapmaktadır. Asistan doktorlarımız, 5 yıl boyunca deneyim kazanıp radyoloji uzmanı olarak hizmete devam edeceklerdir. Radyoloji Kliniğinin akademik kadrosunda bulunan deneyimli Profesör, Doçent, ve Uzmanlar,  dünyadaki son teknolojiye sahip radyoloji alt yapısı ile hem hizmet sunmakta hem de asistan eğitimi yürütmektedirler.

 

      Radyoloji Kliniğimizde; 1 Anjio, 3 Emar (MRG), 4 Tomografi (BT), 2 Mamografi, 10 Dijital Röntgen Cihazı ile hastaların radyolojik görüntüleri elde edilmekte ve son teknolojik gelişmelerin sunduğu görüntü arşivleme sistemi (PACS) ile klinisyenlerin ve hastaların kullanımına hastanede ve e-nabız sisteminde sunulmaktadır. 3 Tesla Emar gibi son model teknolojik cihazlar ile ileri görüntüleme teknikleri yapılabilmektedir. Yine kardiyak MR ve BT, Multiparametrik Prostat MR, Enterografi,  Ani Felç (İnme) Görüntülemesi, Rektum Cerrahisi Görüntülemesi gibi İleri Görüntüleme Yöntemleri kliniğimizde başarı ile yapılabilmektedir.

 

    Girişimsel radyoloji kliniğimizde; 1 Profesör, 1 Doçent, 2 Uzman ve 3 Araştırma Görevlisi ile birçok girişimsel radyolojik işlem başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bunlar; Anjiografi, Biyopsi, Drenaj, Tümör Tedavileri (Ablasyon), Tümör İşaretleme, Hepatobiliyer Girişimler, Üriner Sisteme Yönelik Girişimler, Port ve Kalıcı Diyaliz Kateteri Yerleştirilmesi, Perkutan Çölyak Ganglion Blokajı, Perkutan Basit Kist ve Kist Hidatik Tedavisi gibi nonvasküler tedavilerin yanında damar darlık ve tıkanmalarında balon ve stent işlemleri, Beyin Anevrizma Stentlemesi, embolizasyon, tromboliz/trombektomi, kemoembolizasyon (TAKE), radyoembolizasyon (TARE), Vena Kavaya Filtre Yerleştirme, Varislere Yönelik Endovenöz Lazer ve Radyofrekans ile tedavi, kadınlardaki miyom tedavileri, erkeklerde büyümüş prostat tedavisi, doğumsal/edinsel vasküler malformasyonların ve Hemanjiomların Tedavisi, TIPS (Transjuguler Portosistemik Şant), yabancı cisim çıkarılması, kronik pelvik ağrı ya da varikosel tedavisi ve fistül tedavileridir.  

 

      Kliniğe Nasıl Ulaşılır?

      Radyoloji kliniği hastanenin eksi 2. katında (B2) hizmet vermektedir.  Radyoloji kliniğinin ultrason hizmetleri, hastaların kolay ulaşımı için zemin katta bulunmaktadır